Elkészült az új görbeházi autópálya-csomópont

Mintegy 1 kilométernyi új utat és 101 méternyi hidat vehet birtokba a forgalom.

Átadták az M3–M35 autópálya görbeházi csomópontjának fejlesztését december 15-én. Ennek részeként elkészült egy felüljáró, illetve a Debrecen-Nyíregyháza, Nyíregyháza-Debrecen irányú közúti forgalmat segítő felhajtó is – írja közleményében a beruházó Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM). A projektet a Zemplénkő Kft. kivitelezte, mintegy nettó 4,9 milliárd forint hazai forrásból valósult meg.

A csomópont az M3, illetve az M35-ös jelű autópályák találkozási pontja. Amikor 2004-ben átadták, még hiányoztak a Nyíregyháza – Debrecen kapcsolatot biztosító „C” illetve „D” jelű ágak. Ezeket az M3 – M35 autópályák elválási csomópontjának megvalósításakor ugyan megtervezték, és az ágak csonkjait is kiépítették a beruházás során, de akkor még nem építették meg: most ez a feladat is megvalósult.

A „C” ág a Nyíregyháza irányából az M3-as autópályán érkezők számára nyújt lehetőséget Debrecen irányába tovább haladni; a „D” ág pedig a Debrecen felől az M35  autópályán, Nyíregyháza irányába pedig az M3 autópályán való tovább haladást biztosítja.

Az elkészült új útszakasz hossza összesen 1 km, melyből a híd 101,5 méter.

Szöveg és fotó forrása: http://magyarepitok.hu

https://magyarepitok.hu/utepites/2023/12/elkeszult-az-uj-gorbehazi-autopalya-csomopont-a-nyiregyhaziak-es-a-debreceniek-is-jol-jartak?fbclid=IwAR1oQnhpfjM2wD9CeSDoO5vkXRGFmw6Cc9rl-hY-4IGu7Cp3pvE2UhQGihA