Útállapot és időjárás-jelentések, előrejelzések

2023. december 12-én, a 05:00-ig leadott jelentések alapján.

A Közép-, és a Dél-Dunántúli tájakon, a fővárostól keletre és délre fekvő területeken, és Bács-Kiskun vármegyében, keleten Makó térségében, továbbá a keleti országrészben az északi, északkeleti vármegyék területein párás, ködös az idő. Fejér, Heves és Hajdú-Bihar vármegyében helyenként szemerkél az eső.

A gyorsforgalmi, valamint a fő- és mellékutak burkolata az országszerte vizes, nedves, vagy a lefagyások ellen kiszórt sótól sónedves.

A köd vagy ködfoltok miatt csak közepesek a látási viszonyok, 100-300 m közötti a belátható út hossza. A Dunántúl dél területein. Északon a Mátrában és a Bükk hegységben, valamint Pest vármegye északi és keleti tájain, továbbá Miskolc és Nyíregyháza térségében, valamint a jelentések alapján az M3-as autópályán a fővárostól a 190-es km-ig és az M30-as autópályán Miskolc és az országhatár közötti szakaszon, illetve az M7-es autópályán a Székesfehérvár és a Kőröshegyi völgyhíd közötti szakaszon is. Ettől rosszabbak a látási viszonyok a Dunántúlon Nagyatád, Szentlőrinc és Tamási térségében, valamint Kiskőrös térségében, ahol a ködös tájakon 100 m alá csökken a látótávolság.    

Általában gyenge a légmozgás, vagy szélcsend van.

A hőmérséklet -4 és +5 fok között változik.

Szöveg forrása: http://utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!