Útállapot és időjárás-jelentés

2023. december 07-án 05:00-ig leadott jelentések alapján:

A Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon tegnap délután óta folyamatosan esik a hó, havaseső, a legkeletibb megyékben az eső. Komárom-Esztergom vármegyében, Veszprém, Kápolnásnyék, Balassagyarmat, Kiskőrös, Baja, Vác és Monor térségében az éjszaka lehullott friss hó vastagsága meghaladta a 10 cm-t. Fejér és Tolna vármegyében, valamint Bács-Kiskun vármegye északi felében, illetve a Mátra és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye északi részein közel 5 cm friss hó hullott.
Körmend, Lenti, Nagykanizsa és Zalaegerszeg környékén ködös, párás a levegő.
A gyorsforgalmi utak burkolata sónedves, de az M0-s Dunakeszi és Szigetszentmiklósi, az M1-es Bicskei, az M7-es Martonvásári, illetve az M6-os autópálya Fejér és Tolna vármegyei szakasza helyenként latyakos, az M3-as Gödöllő térségében hókásás.
A fő és mellékutak burkolata Komárom-Esztergom, Fejér, Tolna, Nógrád és Heves vármegyékben, továbbá Kaposvár, Szentendre, Vác, Putnok Tiszafüred és Kisújszállás környékén havas. Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Békés és Csongrád-Csanád vármegyében, Győr és Szántód térségében vizes, az ország többi részén sónedves.
Lenti térségében rosszak (< 100 m) a látási viszonyok. Körmend, Pápa, Veszprém, Kiskőrös, Balassagyarmat és Nyékládháza környékén a látótávolság 100 és 300 méter változik. Nagykanizsa környezetében ködfoltok nehezíthetik a közlekedést.
Csorna, Ajka, Veszprém, Pécs és Tárnok környezetében közepes (30-39 km/h) szél fúj. Az ország túlnyomó részén szélcsend van, néhol gyenge a légmozgás.
A hőmérséklet -4 és +1 fok között változik.

Szöveg forrása: http://utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!