Súlyos bírságok

A közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járműveket ellenőrzött az Építési és Közlekedési Minisztérium. Ennek során több mint 114 millió forint bírságot szabtak ki a Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztály munkatársai a magyar–román határszakaszon. A jogsértések több mint felét román vállalkozások követték el.

November 12. és 18. között a magyar–román határszakaszon a közlekedésbiztonságra veszélyt jelentő járműveket ellenőriztek. A kontroll kiemelt célja ezeknek a kocsiknak, továbbá az engedély vagy regisztráció nélkül közlekedő vállalkozásoknak a kiszűrése volt.
Az akcióban részt vevők összesen 208 jogsértést tártak fel, amelyből 75 esetben a vezetési és a pihenőidő, 53-szor a járművek műszaki állapota, 32 esetben túlsúly/túlméret és 25 alkalommal pedig az engedélyekkel összefüggő szabályok megsértése miatt intézkedtek. Továbbá 12-szer találtak AdBlue, manipulációra alkalmas adalékot. A jogsértések több mint a felét, 124-et román vállalkozások követték el; 28 szabálytalanságot bolgár, 25-öt török jogsértők járművében fedeztek fel. A kiszabott 114,491 millió forint bírságból 105,521 milliót a helyszínen rendeztek a szabálytalankodók, míg a fennmaradó összeget visszatartási intézkedéssel biztosítják az ellenőrök.

Szöveg és fotó forrása: http://police.hu