Elaludt vezetés közben az autós

Önmaga és utasa könnyebben, a másik járműben ketten súlyosan megsérültek. A közlekedési baleset ez év nyarán történt a Székesfehérvár és Dunaújváros közötti főúton. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A 62-es úton Székesfehérvár felől Dunaújváros irányába haladt Dacia típusú autóval 2023. augusztus 17-én délután egy 44 éves járművezető. Seregélyes külterületén áttért a szemközti sávba – elmondása szerint azért, mert elaludt –, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő tehergépkocsival. A baleset következtében a vétlen járművezető és utasa súlyosan, az okozó sofőr és az autóban ülő egyik utas pedig könnyebben sérült.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság szakemberei a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

A hasonló esetek elkerülése érdekében kérjük, hogy mindig kipihenten induljon útnak! Ha vezetés közben úgy érzi, hogy fáradt, tompulnak a reflexei, tartson pihenőt, különösen, ha nagy utat tesz meg! Pár nyújtó és hajlító gyakorlat segíthet a közérzet javításában, a közlekedésbiztonság megőrzésében.

Szöveg és fotó forrása: http://police.hu