Azonnali beavatkozás az M0-M1 csomópontnál

Miután pénteken 2023.11.17-én véget ér az egyes vasúti fővonal felújításának a második üteme, az MKIF Zrt. folytatja a vasúti felújítás idejére felfüggesztett munkálatait az M1-es autópályán. Még a tél előtt, rendbe kell tennünk az M0-M1 csomópont hozzánk tartozó útjait. Ezért az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az M0-M1 csomópont környezetében több le és felhajtó ágon burkolatfelújítási munkálatokba kezd rögtön másnap, 2023.11.18. szombat reggeltől, előreláthatólag 2023.12.01.-ig.  Ezek a munkák forgalomkorlátozással és csomóponti ágak zárásával járnak majd. A mellékelt térképen pirossal jelöltük, hogy pontosan mely szakaszokat érinti a beavatkozás.

A csomópont közlekedési rendjében, a következő változások lépnek érvénybe 2023.11.18.-tól:

  1. Az 1. számú főútról nem lehet felhajtani az M0-ra sem Biatorbágy, sem Budapest felől. Az M0 M1-es autópálya a Sasfészek-tó pihenőhely érintésével érhető el. A Budapest felől érkezőknek tovább kell hajtani az 1. számú főúton, majd a Sasfészek-tó pihenőhely előtt lehetséges a felhajtás az M1-ra, majd onnan lehet elérni az M0-át.
  2. Az M1-M7 autópálya közös szakaszán Budapest felől érkezők az M0 autóutat az M7-es autópályáról érhetik el.
  3. A Győr felől érkezők az M1-es autópályáról nem tudnak felhajtani az 1-es számú főútra. Lehetséges lehajtás a Sasfészek-tó pihenőnél vagy Törökbálintnál.

Természetesen táblákkal segítjük a közlekedők tájékozódását. Mindenkit arra kérünk, időben induljon útnak és számoljon hosszabb menetidővel.

Az MKIF Zrt. az egyes vasúti fővonal lezárása alatt, október 27. és november 17. között mind az üzemeltetési, mind a felújítási munkálatokat teljesen felfüggesztette az M1-en Biatorbágy és Tatabánya között. Ezen időszakban Társaságunk a Bicskei Autópályamérnökségen 0-24 órában készenlétben tartott egy kamionmentőt, egy 55 személyes buszt és egy műszaki segélyautót is a megnövekedett forgalom miatt.

Szöveg forrása: http://mkif.hu

Kiemelt képünk illusztráció!