Átépítik Budapest egyik legforgalmasabb hídját

A biztonságos közlekedés miatt átalakítják az Árpád híd egyik részét. 

Átalakítás kezdődik a budapesti Árpád hídnál, ugyanis új kerékpáros útvonalat alkotnak a Serfőző utca-Árpád fejedelem útja kereszteződése is a biztonságosabb közlekedés érdekében. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az Árpád fejedelem útján új, egybefüggő kerékpározható útvonal jön létre a Germanus Gyula parktól a Szentlélek téren át egészen a Flórián térig. A már meglévő Duna menti kerékpáros útvonalhoz a Nagyszombat utcai, illetve a Szépvölgyi úti HÉV-átjárónál lehet majd csatlakozni.

 – közölte a BKK.

Ezáltal pedig könnyebben megközelíthetők lesznek a lakott területek, ellentétben a Szépvölgyi útig, majd a Tímár utcáig a HÉV-vágányok és a Slachta Margit rakpart között kerítéssel elzárt területen vezető útvonallal. 

„Cél, hogy biztonságosan kerékpározható útvonal jöjjön létre a Margit hídtól a Szentlélek téren át a Vörösvári út–Körte utca–Ágoston utca csomópontig. A projekt megvalósításával egy fontos, hiányzó kerékpáros hálózati elem jön létre”

 – közölte a BKK.

A biztonságra azért is van szükség, mert a Serfőző utca-Árpád fejedelem útja kereszteződésénél a nyáron halálos kimenetelű gázolás történt. Ezen a helyen megemelik és leszűkítik az útpályát a Serfőző utcából az Árpád fejedelem útjára jobbra kanyarodó sávban. Az átépítés arra ösztönzi majd a gépjárművezetőket, hogy lassabban haladjanak át a kereszteződésen.

Továbbá arról is írnak, hogy piros útburkolati jellel teszik láthatóbbá mindkét kanyarodósávban a kerékpárút átvezetését. Tájékoztató burkolatot kialakítva biztosítják az akadálymentes és biztonságos gyalogosközlekedést. A fejlesztés során kicserélik a háromszögsziget aszfaltburkolatát és korszerűsítik a közvilágítást.

Szöveg és fotó forrása: http://promotions.hu