Kiskutyák kuporogtak a cigarettát rejtő csomagok alatt

Kiskutyák kuporogtak a cigarettát rejtő csomagok alatt egy román furgon rakterében, amikor a sofőrt az M1-es sztrádán ellenőrizték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei. A férfi sem a kutyakölykökkel, sem a cigarettával nem tudott elszámolni a hatóság felé.

Romániából Németországba tartott az autó, aminek a raktere az adózatlan cigarettán túl, Bichon fajta-jellegű kölyökkutyákat is szállított. A pénzügyőrök az sztráda ácsi pihenőjébe kikísérték a furgont. Mint kiderült a raktér platóján 230 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát vittek, ahol a dobozok és bőröndök alatt, négy alig 8 hetes, hófehér szőrgombóc mocorgott. A sofőrnek az állatokhoz nem voltak érvényes okmányai, továbbá azt mondta, hogy az elrejtett cigarettáról semmit nem tud.

A NAV munkatársai értesítették a kormányhivatal hatósági állatorvosát, aki megállapította, hogy a kölyökállatoknak oltásuk, chipjük, és állatútlevelük sincs, így okmány hiányában és fiatal koruk miatt sem szállíthatóak. Az ebek azóta egy állatvédő egyesület vendégszeretetét élvezik.

A pénzügyőrök az adózatlan füstölnivalót lefoglalták és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Szöveg és fotó forrása: http://nav.gov.hu