Brutális viharciklon közeleg

Hidegfrontok sorozata fogja elérni Magyarországot a következő napokban. Bár az időjárás továbbra is enyhe marad, a sok évi átlaghoz képest jóval melegebb lesz, de három markáns front is eléri majd a Kárpát-medencét, amiből kettő jelentősebb csapadékot hoz majd magával.

Először kedden fog érkezni egy hidegfront, az Országos Meteorológiai Szolgálat már ki is adott aznapra egy veszélyjelzést; összesen 12 vármegye kapott citromsárga riasztást, és 3 vármegye narancssárgát. A veszélyjelzést a keddi zivatarok miatt adták ki, de bővebb tájékoztatást várhatóan csak kedden hajnalban fogunk kapni.

Azonban sokkal nagyobb figyelmet kapott a legutóbbi időjárás-előrejelzésben az a viharciklon, ami pénteken fog majd ideérni. Ez a ciklon Európa nyugati részén, például Franciaország térségében orkán erejű, 150 km/h-s széllel fog tombolni, de a meteorológusok felhívták a figyelmet, hogy mire ideér Magyarországra, jelentősen szelídebbé válik; ettől függetlenül viszont számítani kell viharos széllökésekre – javarészt az ország nyugati, észak-nyugati részén.

Szöveg és fotó forrása: http://promotions.hu