Éjszakára szabad az út a kamionok előtt a hosszú hétvégén

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a vonatkozó jogszabály szerint megszakítás nélkül 48 órán át lenne érvényben az október 23-ával háromnaposra nyúló hétvégén. A kamionstopot szakmai kezdeményezésre 2023. október 21-én és 22-én, szombaton és vasárnap este 22 órától másnap reggel 6 óráig, 8-8 órás időtartamban felfüggesztik.

A kamionstop az általános szabályok szerint a munkaszüneti nap miatt most hétvégén, október 21-én, szombaton 22 órától október 23-án, hétfőn 22 óráig lenne érvényben. A közlekedésért felelős miniszter indokolt esetben, a környezetvédelmi és forgalombiztonsági szempontokat is mérlegelve, átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást. 

E lehetőséggel élve, a szakmai szervezetek kezdeményezése alapján szombaton és vasárnap éjjel is nyolcórás időablak nyílik az áruellátás zavartalansága érdekében. Az intézkedésnek köszönhetően a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhetik meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek.

Szöveg forrása: utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!