Gondoltad volna? BMW-vel baleseteznek itthon a leggyakrabban

Ha az egyes márkákat nézzük, kiderül, hogy a magyar használtautó-piacon a legtöbbet sérült autók közül messze kiemelkedik a BMW. Az országban a carVertical-on ellenőrzött BMW-k 56,9%-a rongálódott már meg korábban.

A BMW-t a Skoda (56,4%), 

a Mercedes-Benz (49,9%),

az Audi (49,5%)

és a Ford (47,6%) követi.

Ehhez képest az Alfa Romeo, mely a legritkábban sérült autómárka Magyarországon, 34,2 százalékos aránnyal zárja a listát.

A BMW gépjárművek erősek, ráadásul sok közülük hátsókerék-meghajtású, ami a kevésbé tapasztalt vezetőknek időnként kihívást jelenthet

Egyértelmű összefüggés van a jármű ereje és annak az esélye között, hogy megsérül. Minél erősebb motor pörög benne, annál valószínűbb, hogy egy autó balesetet fog szenvedni. Az 50 kW-os motorral felszerelt autóknak csak a 24,2%-a sérült már meg. Ez azt jelenti, hogy az olyan kis ferdehátúak, mint a Ford Fiesta vagy a Renault Clio, jellemzően kevesebb kárt szenvednek életük során.

Ti mit gondoltok? Csak a nagyobb motor miatt szenvednek több balesetet a BMW-sek? 

Szöveg és fotó forrása: http://74nullanulla.hu

https://74nullanulla.hu/cikkek/2023/10/11/a-bmw-k-serulnek-itthon-a-leggyakrabban-gondoltad-volna.html?fbclid=IwAR1IWlNVFcPhlPklSt2SLGl3hxmrR81swM0W1iA5iVgjTvXvK84aIuAIxl0