Jön a teljes útzár: újabb csomópontot zárnak le az M0-M7 térségében

Az M0-M7 csomópontban az ezen a héten kezdődött burkolatfelújítási munkálatok miatt október 7-én, szombaton egy napra újabb szakaszt zárnak le a forgalom elől. Csütörtöktől teljes útzár lesz az M7-es sztráda Balaton irányába vezető oldala melletti gyűjtő-elosztó pályáján – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán az MTI-t.

Szombaton az M0-ás autóúton az M1-es autópálya irányából érkezők a gyűjtő-elosztó pályára nem tudnak majd kihajtani, így a csomópontban az M1-es autópálya felől érkezők az M7-es autópályára egyik irányba sem hajthatnak fel. A korlátozást várhatóan még aznap, az esti órákban feloldják. A zárás ideje alatt az M0-ás autóúton az M1 autópálya irányából közlekedők az M7-es autópályára mindkét irányba az M0-ás autóút diósdi csomópontján keresztül hajthatnak fel.

Október 5-től, csütörtöktől teljes útzár lesz az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldala melletti gyűjtő-elosztó pályáján, emiatt az M7-esen Budapest irányából az M0-ás autóútra mindkét irányba, továbbá a 8103-as jelű út Érd észak irányába sem lehet majd felhajtani, várhatóan október 16-ig. A zárás ideje alatt Budapest felől az M0-ás autóútra az M1-es autópályán keresztül hajthatnak fel a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt javasolja, hogy az útra kelők még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről az Útinform szolgálatánál, és érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy megtervezhessék optimális útvonalukat.