Újabb neuralgikus pont az M0-s autóúton

Burkolatfelújítási munkák kezdődnek az M0-M7 csomópontban 2023. október 2-án, hétfőn. A csomópont egyes ágainak felújítása több ütemben, félpályás, esetenként teljes útzár bevezetése mellett történik. A várhatóan egy hónapig zajló munkákra, korlátozásokra előjelző táblák hívják fel majd a figyelmet. A térségben sebességkorlátozásra és megnövekedett menetidőre számíthatnak a közlekedők.

A munka első ütemében, a 2023. október 2-6. közötti időszakban, hétfőtől péntekig az M0-Nyíregyháza irányból az M7-Balaton irányba vezető ágon október 2-án, hétfőn a hajnali óráktól, míg az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldallal párhuzamos gyűjtő-elosztó pályán a délutáni óráktól félpályás korlátozás mellett lehet majd közlekedni. A korlátozások ezen üteme várhatóan a hét végéig fog tartani.

Október 5-én, csütörtöktől az M7-es autópálya Balaton irányába vezető oldal melletti gyűjtő-elosztó pályán teljes útzárat vezetnek be. Ezalatt az M7-es autópályán Budapest irányából az M0-ás autóútra mindkét irányba, továbbá a 8103-as jelű út Érd észak irányába nem lehet majd felhajtani. A szakaszra vonatkozó teljes útzárat előreláthatólag az október 13-ai hétvégén szüntetik meg. A zárás ideje alatt Budapest felől az M0-ás autópályára az M1-es autópályán keresztül javasolt felhajtani.

Szöveg és fotó forrása: kreszvaltozas.hu