Gátlástalanság

Tiszaföldváron követte el a bűncselekményeket az az alkalmi munkákból élő férfi, aki időseket károsított meg. Ezúttal egy fiatal sofőr autójából lopta el a húsáruk ellenértékét. Beismerő vallomást tett, de titkolja hol a pénz.

Egy húsipari kft. tehergépkocsija végzett áruszállítást Tiszaföldváron, az egyik élelmiszerbolt előtt 2023. szeptember 19-én, a reggeli órákban. A sofőr övtáskája – benne 418 ezer forinttal – az utastérben volt. Egy éppen arra járó férfi kihasználta azt, hogy a vezető nem volt a nyitott jármű közelében és ellopta a táskát. Bejelentést követően a rendőrök elemezték a biztonsági kamerafelvételeket, ami alapján azonosították, majd elfogták és előállították a 33 éves tiszaföldvári lakost, akit lopás vétség miatt kihallgattak. Beismerő vallomást tett, ám az titkolja, hogy hová tette a pénzt.

A férfinek nem csak ez az egy bűncselekmény van a rovásán, hiszen 2023. februárjában egy tiszaföldvári portáról egy tyúkot, egy kerékpárt és öt tojást lopott el, majd az utcán a lopás miatt szóváltásba keveredett egy 83 éves asszonnyal, akit a füle mögött megütött. Lopás vétség és garázdaság miatt hallgatták ki a nyomozók.

A gátlástalan férfi néhány hónappal később, júliusban egy tiszaföldvári, utcafronti ház ablakán mászott be, és onnan 21 ezer forintot, a 68 éves sértett személyi iratait és bankkártyáit, továbbá mobiltelefont lopott el. Ekkor is elfogták a rendőrök, lopás bűntette miatt hallgatták ki. A pénzt elköltötte, a személyes okmányokat lefoglalták tőle.

A bűnügyeket egyesítették a nyomozók.

Szöveg és fotó forrása: police.hu