Tonnás teherautó-hajtótengely „esett be” a fülkébe

A bajor rendőrség megállított rutinellenőrzésre egy kisbuszt. Sajnos, amikor a jármű vezetője fékezett, a nem biztosított hajtótengely a teherautóban átütötte a szállító autó fülkéjének a hátsó falát.

A bajor A6-oson végzett tegnapi ellenőrzés során a teherfuvarozás ellenőrzésére specializálódott egysége megállított egy kiszállító autót.

A szemle során megállapításra került, hogy a raktér és a vezetőfülke közötti elválasztó fal teljesen megsemmisült – számol be az ambergi rendőrség. A rendőrök megállapították, hogy a teherautó hajtó tengelye, amelynek kb. 1050 kg a tömege, átütötte az elválasztó falat. A rendőrség megállapításaiból kiderül, hogy az alkatrész a felrakodás helyszínén nem került biztosításra és valószínű a fékezés során átütötte a válaszfalat. A járművezető mindössze a keze könnyű sérülését szenvedte el, ami a rakomány tömegét tekintve nagy szerencsének tekinthető.

A járművezető ellen büntetőeljárás indul a rakomány nem megfelelő biztosítása miatt, a feladó ellen pedig gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Az eset látványosan mutatja be, mennyire fontos a rakomány megfelelő biztosítása. Ez alkalommal tragédia nélkül ért véget a történet, a kisbusz vezetőjének azonban lehetett volna kevesebb szerencséje is.