Alacsonyan száll a létra, a tégla, a pótkerék és a heverő is

Sajnos naponta érkezik bejelentés a gyorsforgalmi utakon látott elhagyott, leesett tárgyakról a rendőrségre és diszpécsereinkhez is.

Nemrég az M0-s autóúton egy leesett hálót kellett kerülgetniük az autósoknak.Mi is kaptunk bejelentést, de a rendőrségi szakemberek közelebb voltak a helyszínhez, így ők gyorsan, de rendhagyó módon szedték össze és vitték le a leállósávra, hogy megelőzzenek egy esetleges balesetet. Igyekeztek a forgalmat a lehető legkevésbé akadályozni, ugyanakkor a lehető legkisebb kockázatot vállalva megoldani a helyzetet, szó szerint a rendőrségi autót használták fedezékként. Ezután rögzítették a hálót a szalagkorláthoz, hogy a szél ne fújja vissza az úttestre.Majd megérkezett az útellenőrünk, aki összeszedte és elvitte a helyszínről.

Kérjük, senki ne legyen hős, ha bármit észlel az úttesten, mihamarabb értesítsen bennünket vagy a rendőrséget, mert egy gyorsforgalmi úton a járműből ki-be ugrálni bármilyen jó szándékkal is tesszük, életveszélyes, a tapasztalt rendőrök is inkább csak lassították a forgalmat, nem szálltak ki a járműből, hogy ne legyen bajuk.

És persze itt szeretnénk újra megragadni a figyelmet: mindenki úgy rögzítse a szállítani valóját, hogy az oda is érjen a célhoz, autóval együtt!

Nagyon köszönjük a @police_hu gyors és profi segítségét!