Egy hét alatt 77 közlekedési baleset

Győr-Moson-Sopron vármegye közútjain a rendőrök az elmúlt héten 6 súlyos, 10 könnyű sérüléssel járó és 61 anyagi kárral végződő közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Az egyenruhásokat 3 kerékpárost, illetve 6 motorkerékpárost érintő, sebesüléssel végződő esethez riasztották. A balesetek között akadt olyan is, amikor ittas férfi ült volán mögé, és úgy okozott sérüléseket a vétlen motorosnak.

Hegyeshalom Szolnoki utcájában közlekedett személygépkocsijával egy 41 éves helyi férfi 2023. augusztus 20-án 17 óra 25 perckor. A Fő utca kereszteződéséhez érve, a jelzőtábla utasítása ellenére – vélhetően ittasságából kifolyólag – nem biztosított áthaladási elsőbbséget a neki balról érkező 50 éves motorkerékpárosnak. A kétkerekű sofőrje, hogy az ütközést elkerülje vészfékezni kezdett, azonban a jármű eldőlt, több métert továbbcsúszott, majd egy ház előtt állt meg.  A balesetben az 50 éves hegyeshalmi férfi megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A helyszínre érkező rendőrök a személygépkocsi sofőrjével szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott.

Szöveg és fotó forrása: police.hu