Kezdődik a gödi ipar és innovációs fejlesztési területen a körbejáró utak kialakítása


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában május 30-án, kedden indul Gödön a fejlesztés alatt lévő gyárterület körüli teherforgalmi utak kiépítése. Az utak közvetlenül csatlakoznak majd az M2 autóút újonnan létesült és a meglévő gödi csomópontjaira, továbbá a Göd, Nemeskéri-Kiss Miklós utcára. A munkálatok várhatóan 2024 végén zárulnak, a teljes beruházás közel 6,8 milliárd forintból valósul meg.

A beruházás részeként új 2×2 és 2×1 sávos út, valamint kerékpárút épül összesen mintegy 4,8 kilométer hosszban, jelentős mértékű közműkiváltási munkák együttes végrehajtásával. Az M2-es autóút gödi csomópontja jelzőlámpával szabályozott csomóponttá épül át, továbbá Göd belterületén a Nemeskéri-Kiss Miklós út és a Topolyás dűlő meglévő csomópontját is felújítják a szakemberek. Az újonnan létesülő útszakaszok mentén új közvilágítási hálózat létesül, és mintegy 250 méter hosszon zajvédő falat is épít a kivitelező.

A május 30-án induló munkák részeként az M2-es autóút jelenleg üzemelő gödi csomópontjától délre, a Fóti úttal párhuzamos nyomvonalon, az FGSZ Zrt. tulajdonában lévő nagynyomású gázvezeték kiváltási munkái kezdődnek a volt parkoló területén és annak térségében. A gázvezeték kiváltás a csomópont és a Fóti út forgalmát semmilyen módon nem korlátozza, a munkavégzéssel összefüggésben útlezárásra, ideiglenes forgalomterelésre nem kell számítani.

Ezzel párhuzamosan a Samsung SDI iparterület déli oldalán lévő Topolyás dűlő mentén, annak M2-es autóúthoz közelebbi szakaszáról indulva növényzetirtási munkákat végez a kivitelező. A munkavégzés során az érintett útszakaszon jelzőőrös forgalomirányítás mellett részleges, rövid idejű útlezárásokra kell számítani. A munkálatok ezen üteme várhatóan két hetet vesz igénybe. Az aktuális forgalmi rend változásról és bevezetésének várható időpontjáról a beruházó minden esetben kellő időben tájékoztatja a lakosságot.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy a munkaterület környezetében fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozás betartásával közlekedjenek. A nagyobb korlátozással járó munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A szakemberek a közlekedők türelmét és megértését kérik a felújítási munkák idejére, a beavatkozásokat az ő érdekükben végzik el.

Szöveg forrása: http://utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!