Egy 20 tonna rakományt szállító teherautó lógott egy felüljáró peremén

Egy közel 20 tonna kartont szállító teherautó felborult egy felüljárón, és betonfalnak ütközött, a félpótkocsi pedig öt emelet magasságban lógott. Az autót vezető sofőr gyakorlatilag sértetlenül megúszta a drámai esetet, és nagyon szerencsésnek mondhatja magát. A történetről pedig széles körben beszámolt az amerikai média.

Az eset a múlt héten történt az Egyesült Államokban, Pennsylvaniában. A 37 éves Kostas Hobitakis által vezetett teherautó felborult az autópályán, és majdnem lezuhant egy felüljáróról. A pótkocsi egy része szétesett, és a rakomány nagy része több tucat méter mélyen a felüljáró alatt futó másik autópályára zuhant.
Hobitakis néhány vágástól és horzsolástól eltekintve senki sem sérült meg – amit csodának nevezett. Végül is nagyon nagy volt a kockázata annak, hogy a pótkocsi magával rántja a jármű többi részét is.

Bár Hobitakis azt állította, hogy a megengedett sebességhatárt betartotta, a pennsylvaniai állami rendőrség megbírságolta gyorshajtásért és a kijelölt sávon kívüli vezetésért. A felüljáró előtt egy tábla 55 mérföld/órás sebességkorlátozást jelez, a híd előtt pedig egy sárga figyelmeztető tábla azt tanácsolja a járművezetőknek, hogy a biztonságos kanyarodás érdekében ne lépjék túl a 40 mérföld/órát.

A teherautó, amelyet Hobitakis vezetett, biztosítva volt, de a férfinak valószínűleg 1500 dollár úgynevezett önrészt kell fizetnie a fuvarozónak. A baleset után a 37 éves férfit nem bocsátották el, és nem adta be a felmondását, de fontolgatja, hogy elhagyja-e a szakmát, amelyben több mint három éve dolgozik.