Éjszakára szabad az út a kamionok előtt a hosszú hétvégén

A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása megszakítás nélkül 48 órán át lenne érvényben a május 1-jével háromnaposra nyúló hétvégén. A kamionstopot szakmai kezdeményezésre 2023. április 29-én és 30-án, szombaton és vasárnap este 22 órától másnap reggel 6 óráig, 8-8 órás időtartamban felfüggesztik.

A kamionstopot szakmai kezdeményezésre 2023. április 29-én és 30-án, szombaton és vasárnap este 22 órától másnap reggel 6 óráig, 8-8 órás időtartamban felfüggesztik.

A kamionstop az általános szabályok szerint, a munkaszüneti nap miatt most hétvégén szombaton 22 órától május 1-jén, hétfőn 22 óráig lenne érvényben. A közlekedésért felelős miniszter indokolt esetben, a környezetvédelmi és forgalombiztonsági szempontokat is mérlegelve, átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást. 

E lehetőséggel élve, a szakmai szervezetek kezdeményezése alapján szombaton és vasárnap éjjel is nyolcórás időablak nyílik az áruellátás zavartalansága érdekében. Az intézkedésnek köszönhetően a hazai vállalkozások rugalmasabban szervezhetik meg fuvarozási feladataikat, a járművezetők a kevésbé forgalmas éjszakai órákban hazatérhetnek.

Szöveg forrása: http://utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!