A sávváltás végén jött a csattanó az M0-son

Nem vette észre a forgalom lassú csorgását, így azzal a lendülettel, amivel kitért az M0-s külső sávjába, megtorpedózott egy másik autót.

Csúnyán elmérte a sávváltást egy BMW sofőrje az M0-s autóúton, aminek egy Suzuki SX4 S-Cross lett az elszenvedő alanya. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az esetről azt írta a Facebookon, hogy a forgalomfigyelő kamerák által készített felvétel alapján valószínű, hogy a balesetet okozó jármű egy nagy jármű mögül váltott sávot, de arra nem számított, hogy ott esetleg lassan halad valaki vagy feltorlódhat a sor.

A közútkezelő kiemelte, az ütközés után legalább az volt a BMW-s első dolga, hogy megkérdezte a vétlen sofőrtől, jól van-e. A tűzoltók kiérkezéséhez viszont már rendőri segítségre volt szükség, majd a mentők távozása sem volt zökkenőmentes – a látottak alapján sokaknak ízlelgetniük kell még a biztonsági folyosó, illetve a mentősáv fogalmát, noha már több mint tíz éve a KRESZ része.

A Magyar Közút épp a napokban szentelt külön válogatást a tipikus ráfutásos baleseteknek – most egy újabb epizóddal bővült.