Brutális jelenetek az autópályán, pedig ezeket mindenki el akarja kerülni

Két, tanulságos felvétellel is jelentkezett az MKIF.

Folytatta Megáll az ész című sorozatát a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő, az autópályák jó részét kezelő társaság. Az első felvételen három autót kaszál el egy sofőr, aki pedig füstölő gumikkal fékezve próbált megállni. Előtte ugyanis – a bejegyzés szerint a sebességhatár és a követési távolság be nem tartása miatt – fantomdugó alakult ki, ami miatt megálltak a kocsik.

„A sofőr későn kapott észbe, tövig taposta a féket, de ez sem segített rajta: 3 autót tolt össze. Olyan füstfelhőt csinált, mintha nitrót kapcsolt volna. A videofelvétel alapján a féktávolság 50-60 méter lehetett” – írta az MKIF.

Az összeállítás második videója az M3-ason készült, és az látszik rajta, ahogy a picit összesűrűsödő forgalomban (kis követési távolság több autónál is) a belső sávban érkezett egy fehér egyterű, majd mögötte egy nagy kék ponyvás teherautó. Utóbbi „talán nem figyelt, talán telefonozott, ezt nem tudhatjuk, de szépen megtolta a fehér autót, ami ennek köszönhetően megfordult teljesen” – írta az MKIF.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmkifzrt%2Fvideos%2F1516039605975939%2F&show_text=false&width=560&t=0