Biztos, hogy kell 70 év felett jogosítvány?

Szinte lassítás nélkül száguldott be egy idős autóvezető egy hazai település benzinkútjára, ahol olvasónk épp akkor tankolt. Csúnya baleset lett a vége.

A http://vezess.hu olvasója néhány napja egy bakonyi kistelepülés benzinkútjára állt be tankolni Fordjával. Miután elkezdte a műveletet, tíz másodperccel utána „második szülinapot ünnepelhetett”, legalábbis ő így fogalmazott – és nem túlzott.

Amíg ő tankolt, egy másik autó beszáguldott a kútra és hátulról telibe találta a Fordot. Csak a szerencsén múlt, hogy olvasónknak nem esett baja. A balesetet okozó Škodát egy 72 éves úr vezette, akinek esze ágában sem volt tankolni, sőt a benzinkúra sem akart behajtani. A Mol-kút mellett vezető főúton haladt, átugratott a padkán és már csak arra emlékszik, hogy becsapódik az autóba. Az nincs meg neki, hogy miért tért le az útról – mesélte nekünk a Ford tulajdonosa, akinek az autója még úgy is 12 métert csúszott előre, hogy a kézifék rögzítve volt.

Még a kútoszlop töltőpisztolya is leszakadt, bennmaradt a tankolónyílásban.

Szöveg és fotó forrása: http://vezess.hu

https://www.vezess.hu/vezetunk/2024/08/21/benzinkut-baleset-felvetel-ovasoi/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3ZCq474NQwmBsy1_juDYurpkBdmmSxu8nFu4v4hma97pAF_BhXW9CkLeA_aem_RTe1HCnvvv4u6X29oYyceA