Még nagyobb dugó lesz a Margit hídon

Két hétig a Margit híd környékén sem lesz egyszerű közlekedni: felújítás jön. A közútkezelő azt javasolja az autósoknak, inkább másik útvonalon közlekedjenek.

Várhatóan két héten át forgalomkorlátozásra kell számítani a Margit körúton, ahol az augusztus 5-től nagyfelületű aszfaltozást végez a Budapest Közút – írta a Vezessnek eljuttatott közleményében a társaság.

Az aszfaltmarást követően mintegy 1200 négyzetméteren két rétegben újul meg a burkolat a Margit híd budai hídfője és a Török utca között, a Széll Kálmán tér irányában. A munkálatok során újjáépítik a 291-es busz megállóját, ami erősített szerkezetet, kiemelt szegélyt és peronburkolatot is kap.

Két ütemben kerül sor az útpálya zárására: hétfőtől a budai hídfőtől a Török utcáig a házak felőli szélső, míg a Frankel Leó úti kereszteződés és a Török utca között a középső sávot is lezárják. Mivel csak egy sáv lesz használható,

a korábbinál is nagyobb torlódás várható a hídon, ezért a közútkezelő másik útvonal választását javasolja.

A következő időszakban nem a Margit híd környéke lesz az egyetlen része Budapestnek, ahol a megszokottnál sűrűbb forgalomra lehet számítani: a Sziget Fesztivál miatti forgalomkorlátozásokkal a Szentendrei úton is nehezebbé válik a közlekedők élete.