Egy hónapig araszolni fogunk a 4-es főút egy szakaszán

A 4-es főút szolnoki szakaszán található Szent István Tisza-híd Debrecen felőli végén a korábban meghibásodott dilatációs szerkezet cseréje miatt félpályás lezárást vezetnek be a hídon. A kivitelezési munkálatok 2024. augusztus 12-től kezdődően várhatóan egy hónapig tartanak majd, melynek során jelzőlámpás forgalomirányítás lesz érvényben. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett korlátozó jelzőtáblák fogják felhívni a közlekedők figyelmét.

Tekintettel a beavatkozással érintett útszakasz hálózati szerepkörére a munkálatok ideje alatt torlódásokra lehet számítani – írják a Magyar Közút Nonprofit Zrt. oldalán.

Csak teljes útzár mellett tudnak javításokat végezni

Fontos kiemelni, hogy az új dilatációs szerkezet beemelését csak teljes útzár mellett lehet elvégezni, ezért a közel egy hónapig tartó munkálatok ideje alatt, várhatóan augusztus közepe környékén, egy éjszakára a hidat lezárják, amiről a közlekedőket előzetesen tájékoztatni fogja a Magyar Közút. A teljes lezárás idejére a tehergépjárművek számára az M4-es autóút lesz kijelölve terelőútként (lenti ábrán narancs színnel jelölve).

A közlekedőknek ajánlott lesz még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.