A fix traffi alatt duplázott

Ezen a héten is drága fotókat kapnak a Bács-Kiskun vármegyében száguldozók

Még mindig nem tanulták meg Magyarország legnagyobb vármegyéjében, hogy nem érdemes a településeken belül autópályatempóval közlekedni: mutatjuk a múlt hét legkomolyabb sebességtúllépéseit!

(Fotó: Police.hu)

A múlt hét sem telt sebességmérés nélkül a Bács-Kiskun vármegyei egyenruhásoknak, a fent látható fényképet a Pirtón 50 helyett közel 100 km/órával közlekedő Lexus crossover 117 ezer forintos fotója is ékes példa erre. Ám az egyik legnagyobb fogást ismét az 5-ös főút Kecskemétről Budapest felé kivezető szakaszán elhelyezett fix traffi lőtte, ami évek óta ugyanazon a helyen üzemel, és még így sem tanulták meg az autósok, hogy ott van. Persze, az ideális helyzet továbbra is az lenne, hogy senki se száguldozzon, függetlenül attól, hogy hol mérnek és hol nem, ám a telepített sebességmérők előtti extrém gyorshajtás már a nemtörődömség egy új szintje. Az alábbi fényképen szereplő Opel üzembentartója ugyanis 169 ezer forintot fizet gyakorlatilag a semmiért.

A múlt heti legdrágább fotó azonban mégsem a fekete Opelhez tartozik a vármegyében. Az utolsó képen látható szürke Skoda sofőrje ugyanis – szintén Kecskemét belterületén – 122 km/órával hajtott. Ehhez ismételten előveszem a kedvenc fékút kalkulátoromat: átlagos reakcióidővel, új gumival és száraz úttal számolva így a szabályos 23,89 méterről 93,39 méterre, tehát közel négyszeresére nő a becsült féktávolság. Vélhetően azt már mondani sem kell, hogy 122 km/órával haladva még reagálni sincs lehetősége egy sofőrnek olyan veszélyforrásokra, amelyek előtt szabályosan haladva még kényelmesen meg tudott volna állni. Éppen ezért ehhez a fényképhez tartozik a legdrágább bírság is, az autó üzembentartója 260 ezer forintos csekkre számíthat.

(Fotó: Police.hu)