Káosz az M3-as autópályán

Az M3-as autópályán,
– az M0-s autóút csomópontjánál tegnap befejezték a felújítási munkákat, így a főváros felé vezető oldalon a 13-as és 10-es km között megszűnt az átterelés, már csak az M0-s felől érkezők készüljenek sávlezárásra, az M3-ra való felhajtáskor. A Szilas pihenőt is megnyitották. 
– Gödöllő térségében, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, 33-as km és 35-ös km között aszfaltoznak. A forgalom a külső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad, Budapest irányába a külső és a leállósáv járható. 
– Mezőkövesd térségében, felújítják a burkolatot a 128-as és a 138-as km között, ahol a Vásárosnamény felé vezető oldalt lezárták. A forgalom a főváros felé két sávon, Vásárosnamény felé pedig egy sávon halad. 
– Mezőcsát közelében, a 156-os és 151-es km közötti szakaszt a főváros irányába lezárták, a forgalmat a Vásárosnamény felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon lehet közlekedni. Budapest irányába, a 153-as km-nél az Igrici pihenőhely továbbra is zárva van. 
– Hejőkürt térségében, a főváros felé tartó sávokat aszfaltozzák, ezért a 167-es és a 162-es km között a járműveket átterelték a szemközti oldalra, ahol irányonként csak egy-egy sáv járható. A munka kapcsán a főváros felé vezető oldalon, a 164-es km-nél a Hejőkürt/Tiszaújváros csomópontban nem lehet le- és felhajtani. 
– a Vásárosnamény felé vezető oldalon, Polgár térségében is javítják a burkolatot. A 171-es és a 175-ös km között a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom. A Budapest felől érkezők számítsanak rá, hogy a 175-ös km-nél fekvő Polgár csomópont lehajtóágát is lezárták. 
– Hajdúnánás térségében, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, a 196-os és a 208-as km közötti szakaszt felújítás miatt lezárták. A munka érinti a 203-as km-nél fekvő Hajdúnánás/Tiszavasvári csomópontot is, ott sem le, sem felhajtani nem lehet. Kerülni csak jelentős kitérővel, az M3-as autópálya- Polgár- Tiszavásvári útvonalon, illetve az M35-ös autópálya felől lehet. 
– ugyancsak Vásárosnamény irányába, a 220-as és 229-es km közötti szakaszon is felújítási munka folyik, ezért azt lezárták. A forgalom a Budapest felé vezető oldalon halad, irányonként egy-egy sávon. A munkavégzés kapcsán Vásárosnamény felé a 227-es km-nél a Nyíregyháza-dél / Debrecen csomópontot is lezárták. 

Szöveg forrása: http://utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!