Tengernyi a felújítási munka

  • Rengeteg a felújítási munka Magyarország útjain.
  • Egyebek között az M0, M1, M3, M5, M6, M7 és M7-es autópálya is érintett.
  •  Az Útinform teljes jelentése alább olvasható.

Küszöbön a nyár, a körülmények pedig ideálisak az utak karbantartási- és felújítási munkálataihoz. A közutasok nem is tétlenkednek: közel 50 helyszínen folyik valamilyen munka hazánk útjain, melyek lassíthatják a forgalmat és torlódásokhoz, dugókhoz vezethetnek. Egyebek között az M0, M1, M3, M5, M6 és M7-es autópálya, valamint az 1-es, 3-as, 4-es, 5-ös, 6-os és 7-es főút is érintett. Az Útinform teljes jelentése alább olvasható:

Az M0-s autóút keleti szakaszán, a 42-es és a 62-es km között fenntartási munkákat végeznek, napközben mindkét irányban sávlezárásra kell számítani.  

Az M1-es autópályán,   

– az M85-ös autóút csomópontjánál is nagyfelületű burkolatjavítás kezdődött. A 124-es és a 133-as km között a Hegyeshalom felé tartó oldalon dolgoznak. Az országhatár felé tartók a leállósávon és az ellenkező oldal belső sávján haladhatnak, Budapest felé a külső és a leállósávra terelik a járműveket. A munkavégzés csomópont zárással nem jár, de az autópályára való felhajtásnál fokozott figyelemmel közlekedjenek! Aki Budapest felől érkezik és az M85-ös autóútra szeretne lehajtani, az ne hajtson át a szemközti oldalra, hanem maradjon a saját oldalán, mert csak onnan lehet lehajtani, az átterelt sávból nem.   

– felújítják a burkolatot az M15-ös/Rajka csomópont és Hegyeshalom határ között, ezért a 165-ös és a 171-es km között a Hegyeshalom felé vezető oldalon a forgalom a külső sávon és az ellenkező oldal belső sávján halad. A Budapest felé haladókat a külső és a leállósávra irányítják.

Az M5-ös autópályán,   

– az újhartyáni szakaszon, a 41-es és a 47-es km között a Budapest felé vezető oldalon megkezdik a terelés elbontását, megszüntetik az átterelést, ezért napközben csak egy sáv lesz járható. Röszke felé továbbra is a külső és a leállósáv használható.   

– Lajosmizse térségében, a 68-as és a 74-es km között is terelik a forgalmat szalagkorlát csere miatt. Mindkét irányban lezárták a belső sávot, a forgalom sávelhúzással a külső és a leálló sávon halad.   

– a Röszke felé vezető oldalon, a 108-as km-nél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomópont felhajtó ágát aszfaltozzák, ezért azt lezárták. Kerülni a 102-es km-nél a Kunszállás csomópontnál vagy a 114-es km-nél, a Kiskunfélegyháza-dél csomóponton keresztül lehet.   

– Kecskemét térségében, illetve Kiskunfélegyháza és Kistelek között napközben többfelé végeznek fenntartási munkákat, melyek ugyancsak sávlezárással járnak. Röszke felé a 94-es, a 119-es és a 124-es km közelében a szalagkorlátot javítják. A 126-os és 135-ös km között mindkét oldalon az elválasztósávban dolgoznak, kaszálnak, illetve az eldobált szemetet szedik össze.

Az M6-os autópályán,  

– a 34-es km-nél a külső és a leálló sávot, illetve a Ráckeresztúri csomópontot mindkét irányban lezárták. A forgalom mindkét oldalon a belső sávon halad.   

– aszfaltozás miatt Budapest felé, az 56-os és 53-as km között a belső sávot lezárták. Az 55-ös km-nél lévő Adony / Perkáta csomópontot a főváros irányába megnyitották.    

– Pécs felé Dunaújváros térségében, a 62-es és a 68-as km között a belső sávot lezárták.   

– a főváros felé vezető oldalon, Bátaszék és Véménd között az „A” jelű alagutat munkavégzés miatt lezárták. A 166-os és 167-es km között a forgalmat átterelik a szemközti oldalra, ahol irányonként egy-egy sáv járható.   

– Budapest felé a 179-es és 174-es km között a külső sáv zárására kell számítani, mert aszfaltoznak.    

– burkolati jeleket festenek az M60-as autópálya csomópontja előtt, Villány irányába. A 189-es és 190-es km között a belső sáv zárása mellett dolgoznak.

Az M7-es autópályán,  

-a főváros felé, Polgárdi térségében a 75-ös és a 72-es km között aszfaltozás kezdődött, a külső sávot lezárták.   

– a Kőröshegyi völgyhídon burkolatfelújítási munkákat végeznek a Budapest felé vezető oldalon. A 117-es és a 126-os km között a főváros felé vezető sávokat lezárták, a forgalmat a Letenye felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható. A munkavégzés miatt Budapest felé a 121-es km-nél lévő Balatonföldvár / Bálványos csomópontot is lezárták.   

– Fonyód és Balatonboglár között a Budapest felé vezető oldalon is felújítást végeznek. A 152-es és 143-as km között a főváros felé tartó oldalt lezárták, a járművek a Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon haladhatnak. A lezárt szakaszon a 150-es km-nél a Lengyeltóti / Fonyód csomópontot, illetve a 145-ös km-nél az Ordacsehi / Balatonboglár-dél csomópontot sem használhatják a Budapest felé közlekedők.   

– Új munka kezdődött Sávoly térségében, a 187-es és a 176-os km közötti szakaszon, Budapest felé. A forgalmat az ellenkező oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható. A lezárás miatt a 183-as km-nél lévő Sávoly/Szőkedencs csomópontot is lezárták, és a 177-es km-nél a Szegerdői pihenő sem használható.   

– Nagykanizsánál, a 208-as és a 204-es km között a Budapest felé vezető oldalt lezárták. A forgalom a Letenye felé vezető oldalon, egy-egy sávon halad. A terelésben a 206-os km-nél lévő Nagykanizsa-kelet csomópont nem használható, mindkét oldalon lezárták. Kerülni a Nagykanizsa-Centrum csomóponton keresztül a 74-es főút felé lehet.   

– a 230-as és a 220-as km között hasonló forgalomkorlátozásra kell számítani. A Budapest felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat átterelik a Letenye felé vezető oldalra. A főváros irányába a 224-es km-nél a Becsehely csomópont le- és felhajtó ágát szintén lezárták.

Az M15-ös autópályán, az M1-es autópálya irányában aszfaltoznak. Az 1-es km-nél a belső sávot elkerítették a járművek elől.

Az M30-as autópályán,  

– a Tornyosnémeti felé vezető oldalt, a 13-as és a 22-es km között lezárták felújítási munka miatt. A forgalmat az M3-as autópálya felé vezető oldalra terelték át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.   

– a 33-as jelű Miskolc-észak és a 40-es jelű Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét pályaoldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik.   

– Hernádszurdok térségében dilatációs szerkezetet javítanak. A 80-as és a 81-es km között csak a belső sávon haladhat a forgalom.   

Az M31-es autópályán, a 7-es és 5-ös km között a betontáblákat javítják. Az M0-s autóút irányába tartókat sávelhúzással terelik.   

Az M35-ös autópálya, M3-as autópálya felé vezető oldalán, a 20-as és a 29-es km között aszfaltoznak. A forgalom a Berettyóújfalu felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. Az M3-as felé, a 31-es km-nél lévő Józsai pihenő korlátozottan használható. A felújítás miatt a pihenőhelyet nem lehet teljes körűen igénybe venni, csak tankolni lehet.   

Az M60-as autópályán, az M6-os autópálya irányába, a 13-as és a 12-es km közötti szakaszt aszfaltozás miatt lezárták. A forgalom a szemközti oldalon, irányonként egy-egy sávon halad.   

Az M2-es autóúton, Vác térségében a főváros felé vezető oldalon, a 44-es km-nél 9.00-tól a külső sávot elkerítik a forgalom elől, javítják a burkolatot 15.00-ig.   

Szöveg és fotó forrása: http://utinform.hu