Jó hírt kaptak az autósok, megemelik a sebességhatárt

Május végétől a 67-es főút 10 kilométeres szakaszán 20 kilométerrel megemelik a sebességhatárt, így 90 kilométer/óra helyett 110 kilométer/órával lehet majd autózni.

Elkészült a 67-es főútnak a Látrányt elkerülő szakasza: a 10 kilométer hosszú úton május 30-tól – rossz idő esetén május 31-től – nagyobb tempóban közlekedhetnek az autósok. Az átépített szakaszon eddig ideiglenes sebességkorlátozás volt érvényben, ezt oldják most fel az Építési és Közlekedési Minisztérium tájékoztatása szerint. 

Az átépített szakaszon 2×2 sávon lehet haladni, a fejlesztéstől a rövidebb menetidőn túl a balesetek számának csökkenését is várják a hatóságok Kaposvár és az M7-es autópálya között. A Látrányt elkerülő utat már tavaly novemberben átadták, azóta lezajlott a teljes műszaki átadás-átvételi eljárás, a zöldfelület rendezése, a humuszolás (az építkezés elején eltávolított 15-20 cm vastag humuszréteg lehelyezése), majd a füvesítés. Mostanra üzembe helyezték az útpálya feletti portálokon a kijelzőket, a meteorológiai állomást, valamint a kamerarendszert.

A mérők is üzemelnek – érdemes betartani a sebességhatárt!

A végleges forgalomba helyezés után lekerülnek a vadveszélyre figyelmeztető táblák, és megszűnik a 90 kilométer/órás sebességkorlátozás is, illetve kikerülnek a 110 kilométer/órás táblák. A megemelt limitet azonban érdemes betartani, hiszen a rendőrség éles üzembe helyezi a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszert, így az május végétől rögzíti és tárolja a közúti szabályszegéseket.

A beruházás nem volt olcsó: közel 28,5 milliárd forintba került, a kivitelezést a STRABAG Általános Építő Kft. végezte el.

Nem minden nyugat-magyarországi településről a Balatonra vagy Budapestre tartó autós kapott ilyen jó híreket mostanában. Ahogy azt nemrég a Dívány is megírta: túlságosan sok pénzébe kerülne a költségvetésnek, így egyelőre lekerül a napirendről a 76-os út kétszer két sávos autópályává történő bővítése az M7-es és Zalaegerszeg között. A fejlesztés helyett a minisztérium inkább a 74-es út négysávosra bővítése mellett döntött. 

Szöveg és fotó forrása: http://divany.hu