Erősebb lett a kávé, mint a teherautó-sofőr várta-a kabin bánta

Nagy szerencséje volt teheraut-sofőrnek, aki kávét akart főzni magának, miközben az A70-es autópálya egyik parkolójában parkolt a németországi Alsó-Frankföldön. A rendőrség szerint, amikor a kamionos öngyújtóval próbálta meggyújtani a gázfőzőt, a palack felrobbant – jelentette be a helyi média.

A baleset néhány nappal ezelőtt történt az A70-es autópálya Spitzberg parkolójában. Délután egy 46 éves teherautósofőr vizet akart forralni a kávéhoz. Sajnos az öngyújtó lángja robbanáshoz vezetett, amely tönkretette a teherautó vezetőfülkéjét, és az összes ablakot kitörte belőle. A férfi könnyebben sérült meg.

A tűzoltóság, a rendőrség és a mentőszolgálat a baleset helyszínére érkezett. A tűzoltók egy detektorral ellenőrizték, hogy van-e még gáz a fülkében, de a mérés negatív lett. A sérült kamionost könnyű sérülésekkel kórházba szállították.

A gázpalack felrobbanása súlyos – mintegy 80 ezer euróra becsült – károkat okozott a teherautóban.

Ezen a héten ez már a második eset, amikor tűz ütött ki egy kabinban. Hasonlóan traumatikus eset történt egy lengyel sofőrrel egy rostocki pihenőhelyen. Ennél a tűznél a teherautó vezetőfülkéje is megsemmisült, de maga a kamionos sértetlenül megúszta, és nem került kórházba.