Éjszakára szabad az út a kamionosok előtt a pünkösdi hétvégén (ÉKM közlemény)


A nehéz tehergépjárművek hétvégi forgalomkorlátozása a pünkösdi hétvégén 48 órán át lenne érvényben. A kamionstopot azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között az áruellátás zavartalansága érdekében részlegesen felfüggesztik. A korlátozásban érintett járművek így csak rövidebb ideig nem közlekedhetnek a hazai utakon.

Az ünnepekre tekintettel a kamionstop főszabály szerint május 27-én, szombaton 22 órától május 29-én, hétfőn 22 óráig lenne érvényben.

A hatályos rendelkezések alapján a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével indokolt esetben átmenetileg felfüggesztheti a korlátozást.

A kamionstopot szakmai kezdeményezésre azonban az éjszakai időszakokban 22 óra és másnap reggel 6 óra között, 8 órás időtartamokban felfüggesztik, így az ünnepi kamionstop a következők szerint alakul:

  • május 28-án, vasárnap 6 órától 22 óráig,
  • május 29-én, hétfőn  6 órától 22 óráig

A szakmai szervezetek kezdeményezésén alapuló intézkedés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások hatékonyan tudják kiszolgálni a hosszú hétvégék miatt megnövekedett áruigényeket.

(Forrás: ÉKM)

(Kiemelt képünk illusztráció!)