Ne nyomtass rendszámot!

Egyedi azonosítójellel visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást egy 21 éves férfival szemben a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság.

Megállítottak egy 21 éves férfit a kiskunhalasi járőrök 2023. május 9-én 15 órakor, amint az 53-as számú főúton közlekedett személygépkocsival. Az intézkedés során a sofőr mellett a járművet is ellenőrizték az egyenruhások és feltűnt nekik, hogy a rendszámmal valami nem stimmel. A karakterek ugyan megegyeztek, de kiderült, hogy azt a tulaj készítette otthon. A férfi elmondta, hogy az eredeti rendszámtáblát le kellett adnia külföldön, viszont használni akarta a kocsit a magyarországi honosításig, ezért úgy döntött nyomtat magának egy rendszámtáblát. A matricát egy gumira ragasztotta és azt szerelte fel a kocsira, hogy bevásárolni vagy orvoshoz tudjon vele menni. Abba bízott, hogy nem állítják meg a rendőrök, de azok elég szemfülesek voltak ahhoz, hogy feltűnjön nekik a turpisság.

A járőrök a hamis rendszámtáblákat lefoglalták, a sofőrt előállították és vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a hatályos rendelkezések szerint három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít, továbbá olyan dolgot szerez meg, használ fel, vagy olyan dologról rendelkezik, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, vagy amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították.

Szöveg és fotó forrása: http://police.hu