Jövő héten ismét fokozott teherautó-ellenőrzés egész Európában

Fokozott tehergépjármű-ellenőrzés vár a jövő héten a teherautó-vezetőkre, mivel sor kerül a következő páneurópai ROADPOL Operation Truck & Bus műveletre. De ez nem minden; a bajor rendőrség egész májusban a kamionokra összpontosít!
A teherautó-vezetőknek érdemes felkészülni rá, hogy a jövő héten a tehergépjárműveket ismét fokozottan ellenőrzik az európai utakon, a ROADPOL európai közlekedésrendészeti hálózat összehangolt páneurópai végrehajtási intézkedésének részeként.

A ROADPOL Operation Truck & Bus néven ismert művelet május 8. és 14. között zajlik majd, és minden ROADPOL tagország részt vesz benne.

A gépjárművek műszaki állapotának, méreteinek és tömegének ellenőrzése, valamint a járművezetői jogosultság és a vezetési idők betartása mellett az idei évben fokozottan figyelik a közlekedésbiztonságot, különös tekintettel a nehéz teherforgalomra.

A bajor rendőrség egész májusban fokozza az ellenőrzéseket

A bajor rendőrség saját ellenőrzéseket is végez a teherautókon és a buszokon májusban a közúti biztonság javítására irányuló szélesebb körű erőfeszítés részeként.

Bajorország belügyminisztere, Joachim Herrmann kifejtette, hogy a rendőrség „korszerű technológiát” alkalmaz: távolról is leolvassák a tachográf adatait, illetve mobil tehergépjármű-mérleget is bevetnek – írja a helyi sajtó .

A bajor rendőrség szorosan együttműködik más ellenőrző hatóságokkal, beleértve a Szövetségi Áruszállítási Hivatalt, a vámhatóságot, valamint a felelős állat-egészségügyi és kereskedelmi felügyeleti hivatalokat, „hogy biztosítsák, hogy minden szükséges ellenőrzést elvégeznek”.