Burkolatjavítási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz az M0-M5 csomópontban

Burkolatjavítási munkálatok miatt ideiglenes lezárások lesznek az M0-M5 csomóponti ágakon április 25-26-án, kedden és szerdán. A 7 és 16 óra között zajló munkálatok idejére kedden és szerdán is 2-2 csomóponti ágat zárnak le a szakemberek. Ezalatt kedden terelőúton érhető el az M1-es és az M3-as autópálya is az M5 autópályáról Szeged irányából, továbbá szerdán az M0 autóútról az M3 irányából szintén csak terelőúton lehet elérni az M5 autópályát Budapest és Kecskemét irányába egyaránt. A terelőutakra változtatható jelzésképű táblákon hívják fel a közlekedők figyelmét.  

Kedden az M5-ös autópályán Szeged felől érkezők az M1-es autópályát az M51-es autóúton keresztül, míg az M3-as autópályát az M5 Gyáli csomóponton keresztül, visszafordulva érhetik el. Szerdán az M0 autóúton az M3 irányból érkezőket tovább terelik az M0-s autóút 26-os csomópontjáig (M0-5-ös főút csomópont), ahonnan szintén elérhető az M5 autópálya az M51 autóúton keresztül vagy a csomópontban megfordulva az M0 autóúton. A munkálatok ütemezése az időjárás függvényében változhat.

A burkolatjavítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Szöveg és fotó forrása: utinform.hu