Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információk

Az M3-as autópályán, a Vásárosnamény felé vezető oldalon, Polgár térségében a Tisza hídon a dilatációs szerkezetet javítják. A 166 és a 167-es km között fix tereléssel lezárták a külső sávot. 

Az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon, a 114-es km-nél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó ágat. Fontos változás, hogy ma reggel 8.00 órától ugyanitt a lehajtó ágat is lezárják. Kerülni a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet. 

Az M5-ös autópályán 
– Budapest felé ¾ 8-tól délig a belső sáv zárása mellett a táblákat és a hídszegélyt mossák. Délután Örkény térségében, de már Röszke felé folytatódik a munka az 56-os és a 60-as km között. 
– Kátyúzók dolgoznak délelőtt a Szeged felé vezető pályán, az M0-s csomópont közelében a 23-as illetve a 28-as km-nél, délután pedig az 50-es km környezetében. 8.00 és 13.00 óra között, illetve 14.00 és 17.00 óra között a munkaterületeknél a belső sávba terelik a járműveket. 
– Forgalomérzékelőket építenek a burkolatba a 79-es km közelében. A munkaterületnél egy 7-800 m-es szakaszon mindkét oldalon a belső sávot kerítik el a forgalom elől. 
– Kecskemét és Kiskunfélegyháza térségében a hídszegélyt mossák. A 90-es és a 91-es km között, illetve a 108-as km-nél kell sávlezárásra készülni mindkét oldalon 7.30-tól délig.
– A fénytörő hálókat tisztítják Budapest felé, a 158-as és a 145-ös km között. A mozgó terelés mellett végzett munka során a belső sávot zárják le 7.30 és 15.00 között.

Nagyszabású burkolatfelújítási munkák kezdődnek várhatóan keddtől az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, Zamárdi és a Kőröshegyi völgyhíd közötti szakaszon. A 115-ös km-től a 118-as km-ig a jobb pályát lezárják, a forgalmat a Budapest felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon halad majd a forgalom. Ehhez az előkészítő munkákat és az ideiglenes forgalomtechnikai elemeket időjárástól függően ma építik ki. Hasonló munkák kezdődnek a héten kicsit távolabb a 130-as és a 133-as km között is. 

Az M7-es autópályán, a magyar-horvát határszakaszon, a Letenye határátkelőhelynél, a 233-as km-nél a külső sávot mindkét oldalon lezárták. A határátkelő bontását megkezdték, a buszok a horvát határ irányába a két forgalmi sávot használhatják. 

Az M30-as autópályán, a Tornyosnémeti felé vezető oldalon, Szikszó térségében, a 38-as és a 39-es km között a burkolatot javítják, a belső sávot lezárták. 

Az M35-ös autópályán építési munkákat végeznek. Debrecen felé a 2-es és a 4-es km között, az M3-as autópálya irányba pedig a 4-es és a 3-as km között két szűk sávon halad a forgalom, a leállósávot pedig csak az építési forgalom használhatja. 

Az M4-es autóút Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszának további építéséhez kapcsolódóan, a 32-es, 33-as és 34-es főúton nagy tömegű anyagszállítási munkákra számíthatnak. A megnövekedett teherforgalom miatt fokozott figyelemmel vezessenek!

Szöveg forrása: http://utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!