A rendőrség 280 000 eurót talált az ágy alatt; a kamionos azt állítja, hogy a pénzt a földön találta

Az olasz rendőrök a közelmúltban 280 000 eurót találtak egy teherautó vezetőfülkéjében. A teherautó sofőrjét letartóztatták lopott tárgyak birtoklásának gyanójával, pedig a gépkocsivezető azt űllította, hogy a pénzt a földön találta. Nem hittek neki.

A pénzt egy közelmúltbeli ellenőrzés során találták meg a Preganziol autópálya lehajtónál; a jármű, amelyben a készpénzt találták, egy szardíniai közlekedési vállalaté.

A rendőrök az ellenőrzés kezdetén még semmi különöset nem észleltek az utánfutóban szállított áruknál. A rendőrség azonban ezt követően egy drogkereső kutyával is végigszaglásztatta az egész járművet.

Úgy tűnt, hogy a kutya észlelt valamit, ezért a rendőrök alaposabban átvizsgálták a teherautót. Így fedezték fel a 280 000 euró készpénz, amelyet celofán zacskókba helyeztek és a kabin ágya alá rejtettek.

Amikor arról kérdezték a sofőrt, hogyan szerezte meg a készpénzt, a teherautó-sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy közvetlenül az utazás megkezdése előtt véletlenül egy lezárt borítékot talált a földön. Azt is állította, hogy fogalma sem volt, mi van a borítékban, amíg a rendőrök át nem vizsgálták a teherautót.

Úgy tűnik azonban, hogy a rendőrséget nem győzte meg a kamionos története.

A pénzügyőrség közleménye szerint „a tények megbízhatatlan rekonstrukciója és a készpénz birtoklására vonatkozó logikus magyarázatok hiánya miatt” jelentették fel a sofőrt lopott holmi birtoklásának gyanújával a trevisói ügyészségen.