Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információk


Az M1-es autópályán,

– Hegyeshalom felé az Óbarok és a Harkályos pihenőhelyek között burkolatjeleket festenek. A 44-es és az 54-es km között 14 óráig a belső sávot lezárták.

– a főváros felé, Mosonmagyaróvár térségében 8 km-es szakaszon javítják helyenként a szalagkorlátot. A több napig tartó munkavégzés alatt munkaidőben az aktuális munkaterületnél a belső sávot kerítik el.

– Hegyeshalom felé szedik az elválasztósávba dobált szemetet a Grébics pihenőhely és Kisbér-Komárom csomópont között. A 77-es km-től kezdődően a 86-os km-ig a munkaterület mögött a külső sávba kell sorolni.

Az M3-as autópályán,

– ezen a héten a Budapest és Gyöngyös közötti szakaszon, lokális burkolat javítást végeznek, ezért napközben 9 és 15 óra között – mindkét irányban – helyenként váltakozó sávzárásra kell készülni. (03.31-ig)

– szintén ezen a héten, munkanapokon Gyöngyös és Füzesabony között szemetet szednek, ezért mindkét oldalon reggel 8 és délután 3 óra között a belső sávot szakaszosan lezárják.

– Vásárosnamény felé a Mezőcsát és a Tiszaújváros csomópontok között napközben geodéziai felméréseket végeznek. A 158-as és a 160-as km között az aktuális munkaterület mögött a belső sávot lezárták.

– Távolabb, szintén a Vásárosnamény felé vezető oldalon hasonló munkavégzés miatt 15 óráig a Hajdúnánási és a Kálmánházi pihenőhely között (a 211-es és a 215-ös km között) a külső sávot zárják le az aktuális munkaterület mögött.

– Budapest felé a 175-ös km-nél, a Polgár csomópont közelében úthiba miatt zárták le a külső sávot.

Az M5-ös autópályán,

 Lajosmizse és Örkény között az elválasztó sáv növényzetét gondozzák. A Röszke felé vezető oldalon, az 58-as és a 64-es km között a belső sávot lezárták, a forgalmat sávelhúzással terelik és 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.  

– a Budapest felé vezető oldalon a Lajosmizse és az Örkény pihenőhely között az út menti növényzetet gondozzák. A 63-es és a 62-es km között a külső sávba terelik a forgalmat.

– több szakaszán az ellenőrzőportálok karbantartását végzik. Budapest felé, Kecskemét térségében dolgoznak a 88-as és 89-es km között váltakozó sávzárás mellett. (11:30-12:45 között külső sáv zár, 12:50-13:30 között belső sáv zár) Röszke felé Kecskemét térségében a 87-es és 88-as km között szintén váltakozó sávzárás mellett (14:00-14:40 között külső sáv zár, 14:50-15:00 között belsősáv zár), Szeged térségében pedig a 164-es és 165-ös km között a külső sávot zárják le (09:30-11:00 között külső sáv zár).

– a Röszke felé vezető oldalon, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között a 86-os és a 110-es km között fenntartási munkákat végeznek, mozgó tereléssel a belső sávot kerítik el a forgalom elől.

– a főváros felé vezető oldalon, a 114-es km-nél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban, aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó ágat. Kerülni a 108-as km-nél lévő Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet.

Az M7-es autópályán,

– a Budapest felé vezető oldalon, a Pákozdi pihenőhely közelében favágók vágják ki a közlekedésre veszélyes fákat. Az 54-es és az 52-es km között délután 2-ig soroljanak a belső sávba!

– a főváros felé vezető oldalon, Fonyód és Balatonboglár között a 151-es és a 142-es km között napi fenntartási munkákat végeznek, a belső sávot kerítik el mozgó tereléssel.

– a magyar-horvát határszakaszon, a Letenye határátkelőhelyet átépítik, ezért a 233-as km-nél a külső sávot mindkét oldalon lezárták.

Az M30-as autópályán,

– Tornyosnémeti felé vezető oldalon, az M3-as autópálya és az Emőd csomópont között napközben geodéziai felméréseket végeznek. Az 1-es és a 4-es km között az aktuális munkaterület mögött a belső sávban dolgoznak.

– az ellenkező oldalon, Budapest felé szintén hasonló munkálatokat végeznek 10 és 16 óra között. A 45-ös és a 43-as km között mozgó tereléssel a belső sávot zárják le.

-a Tornyosnémeti felé vezető oldalon, Szikszó térségében, a 37-es és a 39-es km között burkolathiba miatt lezárták a belső sávot.

Az M35-ös autópályán,

– Berettyóújfalu felé, a Derecske/Hajdúszovát csomópont közelében az 56-os és az 57-es km között fenntartási munkákat végeznek 8 és 15 között, a külső sáv lezárása mellett.

– Berettyóújfalu felé a 24-es és a 43-as km között, az M3-as autópálya felé vezető oldalon a 24-es km-től az 1-es km-ig fenntartási munkákat végeznek 8.00 és 14.30 között, váltakozó sávzárás mellett, több napon keresztül.

Az M44-es autóúton, Lakitelek felé, Kunszentmártonnál a Berkó Dezső hidat tisztítják. Az 52-es és az 51-es km között délután fél 2-ig a belső sávot lezárják.

Az M85-ös autóúton, Sopron felé, Csorna és Győr között karbantartási munkálatok miatt 15 óráig a 20-as és az 1-es km között mozgó tereléssel a külső sávba kell sorolni.

Az M86-os autóúton, Csorna felé, a Rábaköz pihenőhelynél a murvás leállósáv helyreállításán dolgoznak délután 15 óráig. A 135-ös km-nél a külső sávot lezárják.

Szöveg forrása: Utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!