Közúton történő napi munkavégzésekkel kapcsolatos legfontosabb információk

Az M1-es autópályán,

– Budapest irányában, a Győr-kelet és a Nagyszentjános-Bőny csomópont között az elválasztó sávból szedik össze az eldobált szemetet. A belső sávot szakaszosan zárják le.

– Ugyancsak a Budapest irányában, a Hanság és a Lébény pihenőhely között az elválasztó sávból szedik össze az eldobált szemetet. Napközben mozgó tereléssel a belső sávot zárják le.

– Szintén a főváros felé, a 166-os km-től kezdődően 8 km-es szakaszon javítják a szalagkorlátot. A több napig tartó munkavégzés alatt munkaidőben az aktuális munkaterületnél a belső sávot kerítik el.

Az M3-as autópályán,

– ezen a héten, a Budapest és Gyöngyös közötti szakaszon, több helyen is burkolat felújítást végeznek, ezért napközben 9 és 15 óra között mindkét irányban helyenként váltakozó sávzárásra kell készülni.

– szintén ezen a héten, munkanapokon Gyöngyös és Füzesabony között szemetet szednek, ezért mindkét oldalon reggel 8 és délután 3 óra között a belső sávot szakaszosan lezárják.

– Vásárosnamény felé a 173-as és a 174-es km között híddilatáció javítás miatt lezárták a leállósávot és 100 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be.

– Budapest felé a 175-ös és a 174-es km között a Polgár-Nyékládháza csomópont közelében egy úthiba miatt lezárták a külső sávot.

– Vásárosnamény felé a 181-es km-nél egy műszaki mentésre váró kamion foglalja el a leállósávot.

 a Budapest felé vezető oldalon, Görbeháza térségében új csomópontot alakítanak ki. A 187-es és a 186-os km között a leállósávot lezárták, mellette sebességkorlátozást is bevezettek.

Az M5-ös autópályán,

 Örkény és Lajosmizse között az elválasztó sávban dolgoznak. A Szeged felé vezető oldalon, az 58-as és a 64-es km között a belső sávot lezárták, a forgalmat a külső sávba terelik és a munkaterület mellett 60 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

– az ellenkező irányban a Budapest felé vezető oldalon ugyancsak az elválasztó sávban dolgoznak. A 62 és a 60-as km között a külső sávba terelik a forgalmat.

– a főváros felé vezető oldalon, a 114-es km-nél lévő Kiskunfélegyháza-dél csomópontban, aszfaltozás miatt lezárták a felhajtó ágat. Kerülni a 108-as km-nél fekvő, Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül lehet.

Az M7-es autópályán,

– a Budapest felé vezető oldalon, a Velence és Kápolnásnyék közötti szakaszon (a 44-es és a 41-es km között) reggel 8 órától kezdődően az elválasztó sávból szedik össze a szemetet mozgó terelés mellett, az aktuális munkaterületnél a legbelső sávot zárják le, mellette két sáv szabadon járható.

– a magyar-horvát határszakaszon, a Letenye határátkelőhelyet átépítik, ezért a 233-as km-nél a külső sávot mindkét oldalon lezárták.

Az M30-as autópályán, a Tornyosnémeti felé vezető oldalon, Szikszó térségében, a 37-es és a 39-es km között burkolathiba miatt lezárták a belső sávot. A forgalmat a külső sávba terelik.

Az M35-ös autópályán

 a Berettyóújfalu felé vezető oldalon, az 1-es km közelében csomópontépítés miatt lezárták a leállósávot.

– Szintén Berettyóújfalu felé, a 24-es és a 43-as km között a hidakat mossák mozgó tereléssel, 8 és 14:30 között, váltakozó sávzárással több napon keresztül.

– Az ellenkező irányban, az M3-as autópálya felé, a 24-es km-től az 1-es km-ig szintén a hidakat mossák, 8:00 és 14:30 között, ugyancsak váltakozó sávzárás mellett, szintén több napon keresztül.

Az M44-es autóúton, Békéscsaba felé, Kunszentmárton térségében a Berkó-hidat mossák. Az 51-es km-nél délután fél 2-ig csak a külső sáv lesz járható.

Az M85-ös autóúton,

– Sopron felé, a 20-as és a 36-os km között, Csornától a Babóti pihenőhelyig mozgó tereléssel a belső sávot helyenként lezárják fenntartási munkák miatt.

– ugyancsak Sopron felé a Fertőszentmiklós-Röjtökmuzsaj csomópont közelében a 60-as km-nél, szalagkorlátjavítás miatt a külső sávot zárják le. A forgalmat a belső sávba terelik.

Szöveg forrása: Utinform.hu

Kiemelt képünk illusztráció!