Ittasan okozott balesetet

A csornai rendőrök befejezték az 56 éves ittas sofőrrel szemben indított büntetőeljárás vizsgálatát.

Kóny belterületén az Új Élet utcában, a Mátyás Király utca felől a Széchenyi utca irányába  közlekedett egy tatabányai férfi tehergépkocsival 2022. november 21-én 6 óra 30 perckor. A sofőr – ittas állapota miatt – a kamion sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, amelynek következtében letért az út jobb oldalán lévő füves területre, ahol a gépjárművel egy beton villanyoszlopnak ütközött. Ezt követően a gépkocsi a vízelvezető árokba sodródott, ahol az oldalára borulva állt meg. A balesetben a sofőr megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A Csornai Rendőrkapitányság a tatabányai férfival szemben büntetőeljárást indított, amelynek keretében az igazságügyi szakértő megállapította, hogy a sofőr a baleset során alkoholos állapotban vezette a kamionját. A rendőrök az 56 éves gépkocsivezetőt 2023. január 19-én gyanúsítottként hallgatták ki, aki a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban – vádemelési javaslattal – küldte meg a Győri Járási Ügyészségnek.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu