Máris meg van az év gyorshajtója

Bakonybánk területén mérték be a rendőrök az extrém gyorshajtót.

A Kisbéri Rendőrkapitányság egyenruhásai 2023. január 2-án sebességellenőrzést hajtottak végre Bársonyos, Bakonyszombathely és Bakonybánk területén. A rendőrök délután Bakonybánkon mértek be egy járművezetőt, aki a megengedett 50 km/h helyett 120 km/h-val száguldott. Részére 300.000 forintos közigazgatási bírságot szabtak ki az egyenruhások.

Január 1-jén és 2-án a Komáromi Rendőrkapitányság járőrei is mértek be gyorshajtókat. A két nap alatt Komáromban és Almásfüzitőn ellenőriztek és 40 sebességtúllépést rögzítettek. Volt olyan járművezető, aki lakott területen belül 100 km/h-val közlekedett.

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka. A megengedett legnagyobb sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura a járművének. A gyorshajtó sofőr felelőtlen magatartásával nemcsak a saját, de mások életét, testi épségét is veszélyezteti. A rendőrség óva inti a járművezetőket e felelőtlen magatartástól, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák! Minden esetben tartsák be a sebességhatárokat!

Szöveg és fotó forrása: Police.hu