Gázolajra specializálódtak

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőket, akik összesen 7 alkalommal tulajdonítottak el hevesi és jászsági járművekből több száz liter üzemanyagot.

Két hevesi lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2022. december 15-én 16 óra és december 23-án 9 óra között egy Jászszentandráson parkoló autóbusz tankjából 280 liter gázolajat tulajdonítottak el. Néhány nap múlva a páros ismét egy Jászszentandráson parkoló autóbuszt szemelt ki magának, ez esetben 269 liter gázolajat vittek el az üzemanyagtartályból. A bűncselekményekkel mintegy 400 ezer forintos kárt okoztak a tulajdonosnak.  

A jászsági rendőrök helyszíni szemlét folytattak, adatokat gyűjtöttek, tanúkat hallgattak ki, majd a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyék közötti példás bűnügyi együttműködés keretében a hevesi nyomozók előállították a feltételezett elkövetőket a Hevesi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásuk is megtörtént. Mindkét terhelt beismerő vallomást tett. Egyikük elmondta, hogy a gyanúsításban foglalt jászszentandrási eseteken kívül további 5 alkalommal loptak el több száz liter gázolajat autóbuszból és kamionból Hevesen és Jászapátin. A Jászberényi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetése miatt folytat eljárást.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu