Elájult az ellenőr, miután kinyitotta a sajtszállító teherautó ajtaját

A franciák arról híresek, hogy szeretik az érett sajtot, bár nem feltétlenül a fajtát, amellyel az ouistrehami kikötő két biztonsági személyzete találkozott vasárnap. A rutinellenőrzés során a két férfi kinyitott egy pótkocsit, hogy megvizsgálja annak tartalmát. A jármű hűtőkocsija azonban elromlott. Amikor kinyitották, az egyik ellenőr el is ájult a pótkocsiból áradó bűztől.

A történetről a francia Ouest France hírügynökség számolt be .

A cikk szerint a szóban forgó teherautót és pótkocsit egy kelet-európai országban regisztrálták, és sajtrakományt kellett volna az Egyesült Királyságba szállítani.

December 11-én, vasárnap délután 3 óra 30 perc körüli ellenőrzés során a kikötő két biztonsági embere kinyitotta a pótkocsit, és mindketten rosszul lettek. Az egyik férfi a helyszínen el is ájult.

Feltételezhető, hogy az eszméletét vesztett férfi a sajt szagának és a hibás hűtőkocsiból kiáramló ammóniagőznek a kombinációja miatt lett rosszul.

A két férfit elővigyázatosságból egy caeni kórházba is szállították, de a helyi rendőrség szerint hamarosan mindketten jobban lettek.