Embercsempész okozott balesetet

Az elfogás során két rendőr is megsérült, amikor az embercsempész szándékosan a rendőrautónak hajtott.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2022. december 27-én 21 óra körül Biatorbágy közigazgatási területén, az M1 autópályán a járőrök ellenőrzés alá akarták vonni egy lengyel forgalmi rendszámú, kisteherautó vezetőjét, aki azonban a rendőri jelzésre nem állt meg és a főváros irányába elhajtott. A kisteherautót vezető grúz állampolgárságú embercsempész menekülés közben Budaörsön három, Budapesten, a Budakeszi úton, az Attila úton, és a Szilágyi Erzsébet fasoron további hét autónak ütközött, továbbá egy rendőrautóra is ráhúzta a kormányt. A követés végül Budapest I. kerületében, az Attila út és a Krisztina út kereszteződésénél 21 óra 15 perckor ért véget, amikor a rendőrök a grúz férfit megállásra kényszerítették. A megállítás során az embercsempész a kisteherautójával szándékosan a rendőrautónak nekihajtott, majd elfutott a helyszínről, de a közelben elfogták.

A kisteherautó rakteréből 35 fő illegális migráns került elő, akik szír és marokkói állampolgároknak vallották magukat, közülük senki sem sérült meg.

A rendőrök a grúz férfit előállították, embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. 

Tekintettel arra, hogy a történtekkel összefüggésben felmerült a hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint a közúti veszélyeztetés bűntett gyanúja az ezzel kapcsolatos iratokat a Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyészség részére megküldi.

Szöveg és videó forrása: Police.hu