50 helyett 113

Zala megyében a rendőrök kiemelt feladatuknak tartják a jogsértő módon közlekedők kiszűrését a balesetek megelőzése érdekében.

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. december 24-én 14 óra 11perckor Nagykanizsán, a Petőfi Sándor utcában sebességellenőrzésük közben egy személyautót mértek be, ami a lakott területen belüli megengedett legnagyobb sebességet – 50 km/h – átlépve, 113 km/h-val közlekedett. A rendőrség a gépjármű üzembentartója részére közigazgatási bírság keretében 130 000 forint pénzbírságot szabott ki.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

 A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu