400 kilométernyi autópálya-szakasz felújítását tervezik 2023-ban

Az M1-es, az M3-as és az M7-es autópálya egyes szakaszainak felújítása is várható 2023-ban.

“Nekünk van egy szerződésünk a magyar állammal, az ebben foglaltakat meg kell, és meg is fogjuk oldani” – mondta el Szimicsku László, a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója a Spirit FM-en az Aktuál című reggeli műsorban, amikor Rónai Egon műsorvezető a nehéz gazdasági helyzetben való munkáról kérdezett.

Az igazgató beszámolt róla, hogy mintegy 400 kilométernyi autópálya-szakasz felújítása várható 2023-ban. Ezek elsősorban az M1-est, az M3-ast és az ország legrégebbi sztrádáját, az M7-est érintő felújítások lesznek.

Szimicsku László hozzátette, hogy ezek – ahol szükséges – nemcsak a burkolat felső rétegét érintő munkálatok lesznek, hanem szükség esetén az alsó, vagy akár a szerkezeti réteget is megbontják.

A kommunikációs igazgató arról is beszámolt, hogy ezek a felújítások nem csak a pályaszakaszok karbantartása miatt fontosak: a munkálatok során szintre hozzák őket, ami azt jelenti, hogy a tervezett bővítések során már nem kell majd hozzájuk nyúlni.

Az autópályák rendbetételén túl 200 híd dilatációját teszik helyre, valamint megcsúszott rézsűket és vízelvezető hálózatokat fognak vizsgálni, megújítani – írja a Totalcar.

Szöveg forrása: blikk.hu

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/autopalya-felujitas-szerzodes-2023-m1-m3-m7-szimicsku-laszlo-400-kilometer/5d7hgbw?fbclid=IwAR3BUtXxbXurJrIj9NkPyxjT8C0LQb3gSUsg5wsJKXnH21egu5pivU1YJMU

Kiemelt képünk illusztráció!