Fának ütközött járművével a 18 éves embercsempész

A sofőr a kistehergépkocsijában 22 illegális migránst fuvarozott Ausztria irányába.

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Szegedi Osztály munkatársainak információi alapján – Újrónafő belterületén akartak ellenőrizni egy furgont 2022. december 21-én 10 óra körül. A jármű vezetője a csúszós úton a gépjármű felett az uralmát elveszítette és fának csapódott. Az autóban a 18 éves szír sofőrön kívül további 22 – magukat marokkói, és szír állampolgárnak valló – külföldi utazott. Az utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az elsődleges adatok szerint a járműben tartózkodó személyek közül 14 migráns megsérült, ellátásukról a mentőszolgálat munkatársai gondoskodnak.

A rendőrök a járművezetőt elfogták és – orvosi ellátásukat követően – a migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

2

A sofőrrel szemben a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indít, a migránsokat pedig meghallgatásukat követően, a hatályos magyar jogszabályok értelmében a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

3

Szöveg és fotó forrása: Police.hu