Üzemanyagot lopott a kamionos, hogy tudjon fűteni otthon

Egy tehergépjármű-sofőr elismerte, hogy több ezer angol font értékű vörös gázolajat szippantott ki, miközben az Angliában jól ismert fuvarozási cégnek, a Turners (Soham) Ltd.-nek dolgozott. A The Mail újság szerint a sofőrt 26 hetes felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Ezenkívül 100 óra fizetetlen munkát kell végeznie, és 500 font kompenzációs hozzájárulást kell fizetnie.
A tárgyaláson a bíróság tudomást szerzett arról, hogy az új-zélandi 47 éves teherautó-sofőr, Jason Randall rendszeresen elment a Penrith közelében lévő pihenőhelyre, hogy gázolajat lopjon, amelyet később egy generátorban használtak családja otthonának fűtésére.

Turners számításai szerint a sofőr 2018 októbere és 2022 májusa között 138 alkalommal lopott gázolajat, ami 3384 és 7464 közötti költséggel járt a cégnek.

Amint azt a bíróságon elmagyarázták, Randall beismerte a lopást, és azt mondta, hogy az ellopott tüzelőanyagot az otthona fűtésére használta.

Jeff Smith ügyvéd azt mondta a bíróságnak, hogy a sofőrnek „nem volt különösebben nagy bevétele”, és „szűk volt a pénz” háromgyermekes családja számára.

Smith hozzátette, hogy Randall „nagyon sajnálja, amit tett”, tevékenysége következtében elvesztette munkáját, és nem jogosult ellátásra az Egyesült Királyságban.

Randall 26 hetes felfüggesztett börtönbüntetést kapott 12 hónapra. Ezenkívül 100 óra fizetetlen munkát kell végeznie, és 500 font kompenzációs hozzájárulást kell fizetnie.