Több mint 70 hídgerendát emeltek be sikeresen az M35-ös és az M3-as találkozásánál épülő hídon

A fontos gyorsforgalmi csomópontban két új ág valósul meg, ezzel nagyot lép előre Debrecen és Nyíregyháza térségének közlekedési kapcsolata.

Az ütemtervnek megfelelően haladnak az M35-ös és M3-as autópálya csomópontjának munkálatai – adta hírül közösségi oldalána a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A Zemplénkő Kft. kivitelezésében a Debrecen – Nyíregyháza, valamint a Nyíregyháza – Debrecen ág jön létre a csomópontban, amelyben jelenleg a csak Budapest és Debrecen, valamint a Budapest és Nyíregyháza közötti közlekedés biztosított.

Várhatóan egy év múlva zárul a fejlesztés

A NIF mostani híre szerint a mintegy 100 m szerkezeti hosszúságú híd 6 támaszközében, összesen 72 db vasbeton hídgerendát emeltek be a múlt hét folyamán. A hídgerendák beemelését a forgalom részleges lezárása mellett egy 400 tonna teherbírású autódaru végezte a nappali órákban.

Az utolsó támaszközben lévő 12 db hídgerendát tervezetten 2023 tavaszán emelik majd be, a hídfő magas töltésének megépülését, illetve a szerkezeti cölöpök elkészítését követően. A csomópont építési munkái várhatóan 2023 decemberében fejeződnek be.

Szöveg és fotó forrása: magyarepitok.hu