55 szabálysértő fél nap alatt

A pápai és ajkai rendőrök ismét közös közlekedési akciót tartottak az illetékességi területükön.

A Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. november 16-án közös ellenőrzést tartottak, amelynek célja a közlekedési balesetek kiváltásában elsődlegesen szerepet játszó jogsértések kiszűrése és ezzel a közlekedésbiztonság javítása volt.

Az akció alkalmával összesen 55 szabálysértővel szemben jártak el az egyenruhások, akik közül 37 járművezető hagyta figyelmen kívül az „STOP” közlekedési jelzőtáblát, míg a biztonsági övet 4 ember nem kötötte be. A rendőrök 4 esetben lejárt műszaki érvényességű gépjárművet állítottak meg, illetve 3 sofőrrel szemben vezetés közbeni „mobilozás” miatt intézkedtek. A megállított autósok közül ketten nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. A járőrök szankcionálták továbbá a kanyarodási szabályok megsértését, a kötelező okmányok hiányát, az átírási kötelezettség elmulasztását és a világítás használata nélküli közlekedést.

Az ellenőrzésben részt vevő egyenruhások a jogsértések elkövetői közül 34 főt helyszíni bírsággal sújtottak, 13 embert figyelmeztetésben részesítettek, valamint 4 sofőr ellen közigazgatási eljárás, és szintén 4 gépjárművezetővel szemben szabálysértési eljárás indult.

Szöveg és fotó forrása: Police.hu