Balesetet okozott az embercsempész

Többen megsérültek a balesetben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. november 14-én 20 óra 40 perc körül az 5408-as számú úton, Zsana külterületén egy lengyel honosságú személygépkocsi eddig tisztázatlan okból farakásnak ütközött. A rendőrök kiérkezésükkor a járműben és annak közvetlen közelében összesen 15 fő külföldit találtak, köztük a moldovai állampolgár embercsempészt. A balesetben többen megsérültek, őket a mentők ellátták, illetve kórházba vitték. Az érintett útszakaszon a helyszínelés és a mentési munka idejére forgalomkorlátozásra számítsanak!  

Az autóban utazó 14 illegális migráns szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a sérülést nem szenvedett külföldieket a rendőrök a hatályos magyar jogszabályok értelmében meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

Szöveg Szöveg forrása: Police.hu

Fotó forrása: baon.hu

https://www.baon.hu/helyi-kek-hirek/2022/11/tomegszerencsetlenseg-farakasnak-csapodott-egy-migransokat-szallito-auto-zsananal-videoval